Ovärderliga tiden med barnen

happynessDet är ganska självklart att man får en sådan stark koppling till sitt barn i och med man är förälder till barnet men jag undrar om det är likadant bland andra ”djur” runt omkring i världen. Det känns som vi människor har speciellt starkt band till våra barn och vi skulle göra vad som helst för att skydda dem även om det skulle betyda döden för en. Tittar jag på andra djur i djurriket så tycker inte jag att jag ser samma samband förutom kanske apor men de är så himla lika oss att det inte kanske inte ska räknas.

Jag har ofta funderat över det, har någon ett exempel på ett djur som skyddar sina barn så som vi människor gör?

Tiden jag får med mitt barn är helt ovärderligt, priceless som man brukar säga på engelska. Det finns inget annat som ens skulle kunna komma i närheten och skulle det vara något som kommer i närheten är det kanske min sambo som jag är väldigt förälskad i men det går inte att jämföras med t.ex. vänner. Bandet mellan mitt barn och mig är så djupt att man nästan känner en osynlig gravitation mellan oss vilket kanske låter lite sjukt med jag tror många mammor kan känna igen sig med det jag beskriver. Det är nästan på spåret till andligt även om jag kanske inte tror på sånt.

Jag uppskattar så klart all tid jag spenderar med vänner, bekanta samt släkten men tiden jag spenderar med mitt barn är ovärderligt på så många sätt och tiden jag spenderar med mitt barn just nu kommer aldrig att återkomma utan som förälder gäller det att leva i nuet för tiden går som sagt fort och det gäller att få uppleva så mycket som möjligt innan barnet blir äldre och flyttar ut. Tiden får man aldrig tillbaka utan det mesta förblir minnen, bra minnen så klart men man kommer aldrig kunna gå tillbaka för att uppleva just den där stunden när t.ex. barnet utför något häftigt för första gången då glädjen sprutar omkring en. Den känslan är svårbeskrivbar…

Många av er tycker jag svamlar men jag försöker förklara så gott jag kan hur jag känner för mitt barn. Det är ovärderligt men även obeskrivbart.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *