Flyktingkrisen kommer bara bli värre

UN syrienDet ser inte ljust ut det här med flyktingkrisen och jag är 99% säker på att det bara kommer bli värre för vi hjälper egentligen ingen i huvud taget förutom de rikaste personerna som flyr. Vi löser inte grundproblemet nere i t.ex. Syrien där problemet egentligen är och där de flesta människor är fast som inte kommer kunna ta sig till Europa.

Ett exempel på hur jag tänker är att om ditt tak läcker in när det regnar så investerar du inte massa hinkar för att ta hand om allt regnvatten utan du gör investeringen i att laga taket.

Jag inser att denna frågan inte är enkel men det är dags att vi tar tag i problemet och inte bara fixar massa nödlösningar för tillslut brister nödlösningarna som inte är gjorda för att hålla i det långa loppet.

Nu varnar även att UNHCR att pengarna är slut. Pengar som ska ta hand om de flesta flyktingarna i t.ex. Syrien och Sverige har så klart minskat sitt ekonomiska stöd till UNHCR.

Jag hoppas att vi alla kan komma ihop tillsammans och hitta en lösning på detta enorma problem för vi alla vill ha samma slutresultat men det är vägen dit som vi ser olika på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *