Enkelt liggunderlag inte lika enkelt längre

Fjällcamping 2014

Fjällcamping 2014

Jag satt precis och kollade över mina campingprylar inför campingen nu i höst och kom fram till att jag nog ville ha ett nytt liggunderlag och visst jag är ingen hardcore camper men inte hade jag en aning om att vissa liggunderlag var så pass ”avancerade”.

För mig har det alltid blivit ett billigt liggunderlag från t.ex. Jula eller dylikt då jag inte riktigt har förstått att det faktiskt finns mycket bättre grejor att använda. Jag hittade en väldigt bra blogg Staffan Sandberg som går in lite djupare på vad man bör tänka på vid val av ett liggunderlag.

Ofta när jag är ute och campar med mina vänner så är det ju extremt hårt att nästan ligga direkt på backen men nu när jag vet att uppblåsbara liggunderlag finns så känns det ju som ett självklart val inför nästa campingtur.

Jag såg att Liggunderlag tipsar om några bra liggunderlag som går att blåsa upp och det är nog något sådant jag är ute efter inför resan nu i höst. Sovandet är så pass viktigt. Visst ibland har man varit så trött att man hade kunnat somna direkt under natthimlen men ibland har jag känt att det verkligen är hårt att ligga på ett liggunderlag av billigare kvalitet.

Nu hoppas jag bara att en av mina väninnor kommer loss från sitt arbete så även hon kan få hänga med denna gången för förra året blev det riktigt lyckat att fjällvandra med vännerna och det är helt klart något jag vill fortsätta att göra varje år. Om det blir lite som en tradition så är det ju helt klart lyckat.

En av mina vänner blev riktigt förvånad hur kul det var förra året när vi fjällvandrade och denna tjejen är en riktig stadsbo som tror att naturen är för bönder ungefär. Men hon fick verkligen uppleva det som egentligen betyder något här i livet d.v.s. friheten i naturen.

One thought on “Enkelt liggunderlag inte lika enkelt längre

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *